Реєстрація /

В Україні росте популярність екологічної комерційної нерухомості

Власники економлять на енергоресурсах.

Поки в світі проектують цілі екологічні міста, в Україні зростає популярність екологічних офісів, торгових приміщень, ресторанів.

Подорожчання енергоресурсів ще більше популяризує попит на «зелену» нерухомість. Про це повідомила Анна Іскіердо, директор компанії «АІММ-ГРУП». 

«Еко-нерухомість по-українськи сьогодні включає енерго-і водоеффектівность, підбір матеріалів та якості внутрішньої обробки. Так при проектуванні системи освітлення використовуються системи контролю, щоб мінімізувати споживання електрики, особливо в офісних приміщеннях. Також при переїзді в нові приміщення проводиться перевірка інженерних систем і при необхідності їх реконструкція для максимальної ефективності функціонування», – говорить експерт. 

Ще один із способів зробити комерційну нерухомість екологічною – це використання датчиків контролю СО2 в системах вентиляції і кондиціонування. Датчики заміряють рівень СО2 в приміщеннях, де знаходиться багато людей і коли досягається граничний рівень, виводиться попередження. 

«Ще один важливий момент – це використовувані будівельні матеріали. Вони повинні бути максимально екологічними. Приміром, оздоблювальні матеріали: клеї, фарби, покриття для підлоги використовуються з низьким вмістом летких органічних сполук. Це можуть бути і вдруге перероблені будматеріали», – каже архітектор. 

За її словами на проектування і створення екологічних офісів, торгових площ, ресторанів сьогодні витрачають в середньому 800 дол. за кв. м.

Раніше повідомлялось, що столична влада займається енергоефективністю.