Реєстрація /

Забудовника хочуть змусити знести «зайві» поверхи в будинку

Об’єкт побудували з порушенням норм.

В центрі Києва за адресою: Музейний провулок, 2-А був наданий дозвіл на добудову триповерхового будинку ще одним поверхом. Згодом, під виглядом добудови мансардного поверху було зведено ще 8 поверхів.

Мер столиці Віталій Кличко виступає за демонтаж незаконно побудованих поверхів. Вже доручено відповідним службам підготувати необхідні документи до суду та для прокурорського реагування.

Аналогічна ситуація виникла і з будівництвом приміщення в Подільському районі на вулиці Нижній Вал, 25-27, де було дозволено побудувати 5-поверховий будинок. Згодом інвестиційній компанії було дано дозвіл на корегування проектної документації, в результаті чого був збудований 14-поверховий будинок.

Конфліктна ситуація виникла і з будівництвом за адресою: Десятинний провулок, 3-5. Будівництво ведеться в буферній зоні Софії Київської.

Як наголосив заступник голови КМДА Павло Рябікін, така ситуація нині не лише в центральній частині міста. Зокрема, на Троєщині на вулиці Драйзера, 40 була зарезервована ділянка для будівництва школи, яке було розпочато, однак на даний час там виконуються роботи зі зведення багатоповерхових будинків.

«Це тільки окремі випадки кричущих порушень, яким потрібно покласти край. Щоб такий «вірус незаконного будівництва» не став системним і масовим», – сказав Павло Рябікін.

Раніше повідомлялось, що біля школи замість басейна будують трьохповерховий паркінг.