Реєстрація /

Перепланування можна буде робити без спеціальних дозволів

Узгодження спростять.

Уряд виступає за скасування вимог щодо отримання дозволу виконавчого комітету рад на виконання робіт з переобладнання та перепланування житлового будинку або приміщення, які не передбачають втручання в несучі конструкції або інженерні системи. Розроблені Мінрегіоном зміни до чинного законодавства щодо скасування таких вимог Кабінет Міністрів України схвалив на засіданні 25 червня. 

Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо переобладнання і перепланування житлових приміщень» усуває подвійне регулювання одних і тих же процедур, уніфікує їх і спрощує. Документ передбачає також визначення переліку об'єктів будівництва та будівельних робіт, які можуть проводитися без отримання документа, що дає право на їх виконання, і після завершення яких, об'єкт не вимагає прийняття в експлуатацію. 

Крім того, поняття «об'єкт будівництва» законопроектом поширюється на частини будівель і споруд, якими, зокрема, є квартири в багатоквартирних житлових будинках. За словами фахівців, це забезпечить можливість здійснення реконструкції та капітального ремонту таких квартир згідно з містобудівним законодавством.

Раніше повідомлялось, що спрощення процедури узаконення перепланування зменшить корупцію.