Реєстрація /

За паркування у дворах будуть брати гроші

Платити доведеться ЖЕКам.

В Києві братимуть плату за паркування у дворах. Відповідний проект розпорядження голови Київської міської державної адміністрації Володимира Бондаренко підготовлений і проходить юридичну експертизу.

Як зазначають в КМДА, сьогодні в спальних районах столиці досить паркомісць в гаражних кооперативах і на платних стоянках у спальних районах для того, щоб задовольнити існуючий попит. А той факт, що автовласники воліють паркуватися у дворах і на вулицях, свідчить про високі ціни і низькому рівні сервісу, що надається кооперативами.

На думку чиновників КМДА, ситуацію можна виправити, запропонувавши додаткові – дешевші паркомісця у дворах спальних районів.

«Завдяки нововведенню міський бюджет отримає значні доходи, а столичні автолюбителі – дешевші – у порівнянні з кооперативами та існуючими платними автостоянками місця для паркування. До того ж, ці паркомісця будуть прямо під будинком, тобто більш доступними і зручними для власників авто», – зазначають у КМДА.

Чиновники запевняють, що ціни на паркомісця у дворах будуть нижче існуючих на сьогодні в кооперативах і стоянках. Збирати плату міська влада має намір помісячно – через ЖЕКи. Для отримання закріпленого паркомісця під будинком власникові авто необхідно буде лише подати відповідну заявку. Тих же водіїв, які будуть паркуватися без оплати, або не на закріплених за ними місцях передбачається штрафувати.

Раніше повідомлялось, що київська влада шукає інвестора для будівництва паркінга.