Зарегистрироваться /

Довіра до інвестицій в первинне житло повертається

Однак рівень ризиків залишається високим.

Житло на первинному ринку відвойовує покупців у «вторинки» за рахунок більш привабливої ​​цінової пропозиції і більш прийнятних планувань.

Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів Віктор Оборський, керівник департаменту стратегічного консалтингу компанії UTG.

«Названі мною два фактора (хоча їх більше) є хорошим стимулом для покупців, щоб прийняти рішення про покупку житла на первинному ринку», - зазначив експерт.

Але, звичайно, і тут є інша сторона медалі - великі ризики. «Корекцію на рівень ризиків обов'язково потрібно робити. Вони в нашій країні нічим не забезпечені, і покупка житла на «первинці», це, відверто кажучи, лотерея, оскільки ніхто ніколи не знає, чи буде об'єкт добудований взагалі, чи буде він побудований вчасно, і якщо не буде добудований, то чи будуть кому-то коли-небудь компенсовані збитки і повернуті проінвестовані кошти. На жаль, так у нас до сих пір працює ринок », - визнає Віктор Оборський.

Втім, за його словами, в Києві вже сформувався «пул» забудовників з гарною репутацією, стабільним фінансуванням проектів, яким люди довіряють. І це видно по кількості договорів. Так, в найпопулярніших житлових комплексах, що будуються в столиці, за інформацією Оборський, продають більше 100 квартир в місяць.

Раніше повідомлялося, що все більш жорстку конкуренцію столичному первинного житла створюють нові проекти, що реалізуються в містах-супутниках Києва.