Зарегистрироваться /

Кількість бажаючих узаконити самобуди виросло в кілька разів

З чиновниками радять спілкуватися поштою.

За півтора місяці до закінчення дії будівельної амністії кількість звернень громадян до органів Держархбудінспекції з приводу узаконення самобудів збільшилася в кілька разів.

Про це сказав начальник управління дозвільних процедур Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олександр Сергієнко.

«Якщо в травні цього року, коли знову почала працювати будівельна амністія, у нас було зареєстровано близько 1 тис. 500 об'єктів в Україні взагалі, то сьогодні ми реєструємо до 6 тис. Об'єктів щомісяця. І темпи зростають», - сказав він.

Щоб прискорити процес узаконення самобудів і зменшити корупційні ризики на місцях, Олександр Сергієнко порадив громадянам подавати необхідні документи до Держархбудінспекції поштою.

«Чомусь усі вважають необхідністю йти і штурмувати двері державного органу. Звертаю увагу, що з бюрократичним органом набагато простіше спілкуватися поштою, тому що бюрократична машина починає працювати нормально тільки з моменту, коли передача інформації фіксується. А пошта - це і є саме такий варіант передачі інформації», - пояснив він.

Представник Держархбудінспекції також не виключив можливості продовження терміну дії будівельної амністії.

«Вже внесено законопроект, в якому запропоновано продовжити термін дії амністії до 2015 року. Ми сподіваємося, що найближчим часом він буде прийнятий Верховною Радою », - сказав він.

Раніше повідомлялося, що легалізацію самобудів хочуть продовжити до 2015 року.