Зарегистрироваться /

Новобудови в центральній частині Києва не будуть перевищувати 9 поверхів

Генплан обмежив висотність.

У центрі Києва не буде будівель вище дев'яти поверхів. Дана концепція, закладена в новому Генплані розвитку столиці, вже передана на державну експертизу. Про це повідомив начальник Інституту Генерального плану Києва Сергій Броневицький.

«У новому генплані є заборона на будівництво будівель вище 9-ти поверхів. Але деталі щодо центральної частини міста, щільність забудови, кількість зелених насаджень окремо будуть прописані в плані зоніровінія », - сказав Броневицький.

Спочатку документ розгляне Мірегіонстрой, а потім проект передадуть на затвердження до Київради. Якщо його приймуть, то всі наступні зміни можна буде внести лише через п'ять років з дня його прийняття.

Броневицький також розповів, що протягом наступних 15-ти років в столиці буде побудовано близько 28 млн. Житлових квадратних метрів.

«Нові будинки будемо будувати на порожніх територіях, зокрема, на Осокорках-Центральних і Південних. Також нове житло з'явиться в північній частині Оболонського району, вул. Кільцева дорога на Теремках, а також на вулиці Маршала Гречко », - сказав він.

Раніше повідомлялося, що висотність новобудов в Києві хочуть обмежити з 2014 року.