Register /

«єОселя»: 10 000 українських родин взяли кредити на придбання житла

Загальна сума виданих банками кредитів – майже 16 мільярдів гривень.

10 тисяч українських сімей отримали кредити на придбання житла за програмою «єОселя» на майже 16 млрд грн від початку дії програми. Близько 30% із них – на купівлю житла першого продажу. Про це зазначила перший віце-прем'єр-міністр України – Міністр економіки Юлія Свириденко.

«Іпотечні кредити за програмою «єОселя» взяли вже 10 тисяч українських сімей. Загальна сума виданих банками кредитів – майже 16 мільярдів гривень. Ця програма виконує не лише соціальну функцію, допомагаючи українцям придбати житло на доступних умовах, тому ми ще й інвестуємо у розвиток сфери житлового будівництва та супутніх галузей. 30% взятих українцями кредитів були на купівлю житла першого продажу – готового від забудовника або того, хто будується. Через зростання попиту на житло на первинному ринку ми підтримуємо українських виробників, які будують, виробляють будівельні матеріали, створюють нові робочі місця», – наголосила Юлія Свириденко.

Зокрема, минулого тижня українці отримали за програмою 229 кредитів на 396 млн. грн., серед яких:

  • кредити під 3% отримали 111 військовослужбовців та силовиків, 17 педагогів, 12 медиків та 6 науковців;
  • кредити під 7% отримали 64 українці без власного житла, 4 ВПО та 15 ветеранів.

Найчастіше кредити брали для придбання житла на вторинному ринку – 168 кредитів, у той же час 61 українець узяв кредит на купівлю житла першого продажу — готового у забудовника, або у будинку, що зводиться.

Найбільше іпотечних кредитів взяли мешканці

  • Київської області – 61;
  • міста Києва – 47;
  • Одеської області – 16;
  • Львівській, Закарпатській, Волинській областях – по 12.

Нагадаємо, що скористатися програмою доступного кредитування сьогодні можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають власності житла або бажають поліпшити його умови. Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, учителями, медиками та вченими пільгова ставка становить 3% річних. Для інших категорій – учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян – ставка іпотеки становить 7%.

Раніше повідомлялося, що у Київській області повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності вже відновили майже 17 тис. об'єктів. Основна частина, 15,3 тис. будинків, це приватні та багатоквартирні будинки.

Источник

Reading too

Архів матеріалів