Register /

Спілка архітекторів розкитикувала нові ДБН для укриттів

Створено лист із рекомендаціями внесення змін до ДБН.

Національна Спілка Архітекторів України заявила, що спроектовані за новими ДБН укриття не зможуть витримати прямого влучення і передбачені на дуже велику кількість людей. У той же час інформація про їх розташування повинна містити точні дані GPS, які можуть використовуватися росією для наведення цілей при обстрілах. Про це йшлося на прес-конференції «Безпека укриттів: міжнародний та український актуальний досвід», присвячена нормам безпеки та розбору нових вимог до проектування, українського досвіду війни, стану та правил використання укриттів.

За словами представників спілки, новий ДБН містить потенційні ризики для безпеки людей. Таку інформацію подали на конференції про безпеку укриттів.

Під час конференції спікери розповідали про міжнародний досвід будівництва укриттів, зокрема у таких країнах як Сінгапур, Ізраїль та США. За результатами обговорення було створено листа з рекомендаціями внесення змін до ДБН.

Раніше повідомлялося, що у Київській області повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності вже відновили майже 17 тис. об'єктів. Основна частина, 15,3 тис. будинків, це приватні та багатоквартирні будинки.

Источник

Tags

Reading too

Архів матеріалів