Реєстрація /

Зміни про перехоплюючи стоянки діятимуть із 1 липня

Місць для паркування стане більше.

В Україні з 1 липня вступить у дію зміна до Державних будівельних норм, що дозволять облаштовувати у великих містах перехоплюючі автостоянки.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

Сьогодні практика організації перехоплюючих автостоянок дуже розповсюджена у Європі та інших країнах. Це значно полегшує транспортний рух у великих містах і розвантажує центральні райони від надмірної кількості автомобілів, зменшуючи проблеми з парковками та заторами на дорогах.

Завдяки змінам власник авто перед заїздом до центральної частини міста може залишити своє авто на такій парковці і скористатися громадським транспортом, щоб дістатися до місця призначення. 

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Перехоплюючі автостоянки будуть розміщуватись поблизу залізничних станцій, авіаційних терміналів, станцій метро, зупинок маршрутного таксі та іншого громадського транспорту, розташованого на під’їзді до центральної частини міста.

Мінімальна відстань до вказаних об’єктів має становити 150 м.

До 50% машиномісць на перехоплюючих автостоянках мають передбачатися для довготривалого зберігання авто (протягом дня), до 25% машиномісць – для короткочасного зберігання (на кілька годин).

Раніше повідомлялося, що вже з липня на нових парковках обов’язково проектуватимуть мінімум 5% машиномісць з електрозарядками. Внесли зміни у ДБН.

Джерело