Реєстрація /

Землю біля зоопарку хочуть захистити від забудови


Зараз там планується будівництво.

На вул. Гаврилишина, 5-А в Києві встановлені тимчасові споруди, які не відповідають вимогам паспорта прив'язки, а також зазначеним у Держреєстрі прав на нерухоме майно даними. При цьому їх власник має намір вирубати розташовані на земельній ділянці дерева і забудувати його. Жителі двох прилеглих будинків просять викупити землю для облаштування на ній дитячого майданчика.

Голова комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Олександр Бродський попросив мера Києва Віталія Кличка ініціювати викуп для суспільних потреб цієї земельної ділянки, який знаходиться в межах зони «Дендропарк Київського зоопарку».

За інформацією депутата, право власності на цю земельну ділянку зареєстровано за С.В. Григорук. Бродський повідомив, що даний громадянин 15.04.2020 року отримав в ПП «Бюро технічної інвентаризації та оцінки» технічний паспорт, на підставі якого офіційно зареєстрував право власності на нежитлову будівлю площею 106,7 кв.м по вул. Гаврилишина, 5-А. Однак, за словами депутата, ці будинки фактично відсутня на зареєстрованому за Григорук земельній ділянці.

За словами Бродського, Департамент містобудування та архітектури КМДА в квітні 2021 року видав Григоруку паспорт прив'язки тимчасової споруди (ЗС) площею 18 кв.м.

Депутат повідомив, що 4 квітня 2021 року на земельній ділянці за цією адресою було встановлено споруди, які не відповідають ні вимогам виданого Григоруку паспорту прив'язки, ні зазначеним в Держреєстрі прав на нерухоме майно даними.

Стаття по темі: Інфраструктура житлових комплексів: що мають отримувати покупці, і що їм пропонують

Раніше повідомлялося, що перед входом до столичного зоопарку встановлять скульптуру жирафа висотою 15 м. Це приблизно висота п’ятиповерхового будинку. Жираф стоятиме біля входу на розі проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної. Монтаж скульптури розпочнеться у листопаді 2018 року.

Джерело