Реєстрація /

Землю, на якій розташовані інтернати, не зможуть відчужувати


Накладено мораторій на землю.

Київрада наклала мораторій на відчуження земель, на якій розташовані дитячі інтернати.

Про це повідомила прес-служба Київради.

«Сьогодні тенденція закриття інтернатних установ, на жаль, простежується в ряді областей України. Наприклад, в Сумській та Вінницькій області закрито декілька інтернатів. Всі 26 таких установ в Києві знаходяться в територіально зручних місцях, переважно в центрі міста. Депутатський корпус нашого скликання точно не відсторонить ні майно, ні землю інтернатів. Але ми не знаємо, що буде у майбутньому, тому пропоную накласти мораторій на відчуження земель, де розташовані дитячі інтернати», – каже депутат Київради Алла Шлапак.

У минулому році депутати Київради затвердили план реформування, перепрофілювання і трансформації дитячих інтернатів. Документ передбачає перегляд інституційного догляду та виховання дітей-сиріт в сім'ях і будинках сімейного типу.

Раніше Київська облдержадміністрація, розглянувши клопотання міжнародного аеропорту «Бориспіль», підписала дозвіл на поділ земельних ділянок держвласності в селі Гора Бориспільського району. Це необхідно для укладення договору на будівництво залізниці зі столиці в аеропорт.

Джерело

Теґи