Реєстрація /

Зареєструвати декларацію про готовність об’єкта до експлуатації можна буде онлайн за 1 день

Схвалено зміни.

Уряд схвалив постанову КМУ «Деякі питання дерегуляції господарської діяльності», завдяки якій можна буде зробити реєстрацію готовності будинку до експлуатації через зручний онлайн-кабінет за 1 день замість 10.
 
Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.
 
«Це не лише зменшить час на оформлення документу, а й мінімізує будь-які корупційні прояви і впливи чиновників на прийняття рішень. Крім того, завдяки цим та іншим дерегуляційним змінам у будівельній галузі Україна зможе піднятися у рейтингу Doing Business за показником «Отримання дозволів на будівництво», – написав він.

Стаття по темі: Купівля квартири у забудовника: безпечні і не дуже способи інвестування
 
Порядок функціонування електронного кабінету буде розроблений Мінрегіоном.

Раніше повідомлялося, що створена робоча група з реформування системи архітектурно-будівельного контролю шляхом впровадження електронного кабінету забудовника. Планують зробити автоматичною подачу заяв на отримання дозвільних документів для будівництва об’єктів із значними та середніми класами наслідків (СС3, СС2), також підключення до електронного кабінету ДАБІ місцевих органів влади, ЦНАП та інших реєстрів.

Джерело