Реєстрація /

Забудовника в Броварах підозрюють в квартирному шахрайстві

Прокуратура веде розслідування.

Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру забудовнику, який залучаючи кошти інвесторів будівництва багатоповерхових житлових будинків в Броварах шахрайським шляхом заволодів коштами громадян на суму майже 2 млн. грн. Забудовник продав приміщення в багатоповерхівці без дозволу на виконання будівельних робіт.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби прокуратури Київської області.

У 2016 році чоловік створив житлово-будівельний кооператив з метою шахрайським шляхом заволодіти інвестиційними коштами громадян. З орендарем земельної ділянки, розташованої в Броварах був укладений договір про забудову житлових багатоповерхових будинків на зазначеній земельній ділянці. Згідно з угодою орендар делегував кооперативу право здійснювати всі дії, як замовнику будівництва.

Стаття по темі: Види шахрайства при продажі квартири: як не стати жертвою аферистів

Однак, як з'ясувалося, департаментом державної архітектурно-будівельної інспекції в Київській області дозволу кооперативу як забудовнику на проведення будівельних робіт не видавалися і учасники договору за такими дозволами в інспекції не зверталися.

Надалі, голова кооперативу укладав з потенційними інвесторами договори про сплату пайових внесків на розрахунковий рахунок кооперативу. При цьому інвесторам він демонстрував підроблений дозвіл на виконання будівельних робіт.

36-річному чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Джерело