Реєстрація /

За роботою сміттєпереробного заводу «Енергія» тепер можна спостерігати онлайн

Контролюватимуть якість повітря.

За роботою заводу кияни можуть спостерігати цілодобово на сайті КП «Київтеплоенерго». На заводі встановили камери відеоспостереження.

Про це повідомив директор структурного підрозділу «Завод «Енергія» КП «Київтеплоенерго» Сергій Крикун.

Завод відновив свою роботу після зупинки на ремонт. Наразі відремонтовано два котлоагрегата, бункер твердих побутових відходів, димову трубу та замінено 30-річний кран у бункері твердих побутових відходів. Це дозволить покращити роботу заводу і збільшити інтенсивність приймання твердих побутових відходів. Ще триває ремонт третього із чотирьох працюючих на заводі електрофільтрів, що підвищить екологічність системи фільтрації. 

«Завод працює у сталому режимі, ніяких відхилень у технологічному процесі з термічного знешкодження побутових відходів не відбувається, як і перевищень викидів забруднюючих речовин у навколишнє середовище. Станом на 12.09.2019 на заводі «Енергія» стабільно працює три котлоагрегати, постачальники відходів із Києва завозять 500 тонн відходів кожного дня, які рівномірно спалюються протягом доби», – пояснив Сергій Крикун.

Завод планують оснастити системою хімічної очистки, що дасть змогу у 5 разів знизити викиди забруднюючих речовин.

Нагадаємо, у Києві в мікрорайоні Татарка проводять масштабну реконструкцію застарілого теплового обладнання – міняють 1,3 км старих теплових мереж, встановлюють 8 теплопунктів у будинках та 3 нових центральних теплопункти.

Стаття по темі: «Утепляємось» за рахунок держави: що для цього потрібно?

Ці роботи дадуть змогу перепідключити 11 житлових будинків та одну школу від проблемної приватної котельні «Бонвояж» до районної котельні «Молодь» і вирішити багаторічну проблему старту опалювального сезону в цьому мікрорайоні.

Джерело