Реєстрація /

За паркування тепер можна сплатити у додатку Kyiv Smart City

Процедуру спростили.

У додатку міських послуг Kyiv Smart City з’явилася можливість придбати місячний абонемент на паркування на будь-якому із муніципальних майданчиків та додати автомобіль у свій профіль.

Про це повідомили у Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій КМДА.

«Відтепер водії можуть сплачувати за паркування у додатку Kyiv SmartCity. На муніципальних майданчиках не потрібно буде шукати паркомат, прикріплювати чек оплати до лобового скла, купувати талони і таке інше. Контролер за номером авто зможе знайти абонемент у загальному списку і тим самим перевірити, що за паркування сплачено. Це черговий крок реалізації «міста у смартфоні» та поширення cashless-культури», – повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров.

При покупці можна вибрати місяць і зону дії абонемента. Існує 3 зони дії. Кожна визначає частину міста, на муніципальних парковках якої користувач зможе паркуватися, використовуючи абонемент. Усього є 3 зони. Щоб зрозуміти, що власник перебуває на муніципальній парковці, де діє його абонемент, необхідно переконатися, що у смартфоні працює GPS і в додатку є доступ до геолокації, відкрити Kyiv Smart City, де з’явиться напис: «Діє у Вашому місцезнаходженні».

Після купівлі абонемента треба вибрати автомобіль, для якого призначається абонемент. Для цього треба додати авто у профіль. Це можна зробити відразу в процесі покупки абонемента. Оплачувати паркування можна прив’язаною в додатку картою. Процес купівлі абонемента займає не більше хвилини. Після покупки прийде коротка інструкція.

Крім того, після оновлення додатку у користувачів з’явилася можливість прив’язати профіль до акаунту в соцмережі або банківського профілю. Тож потрапити до профілю тепер можна будь-яким зручним способом. До того ж, підключення BankID верифікує користувачів. Це важливо, адже в майбутньому в додатку з’являться нові сервіси, які будуть доступні тільки верифікованим користувачам.

Стаття по темі: Як забрати евакуйоване авто в Києві

Раніше повідомлялося, що за результатами патрулювання смуги руху громадського транспорту протягом місяця винесено 8 600 постанов на загальну суму штрафів 4 млн. 400 тис. грн.

Джерело