Реєстрація /

За оренду нежитлового приміщення комунальники вимагали десятки тисяч гривень хабара

Підозрюваних затримали.

Київською місцевою прокуратурою № 5 скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього виконуючого обов’язки генерального директора одного із комунальних підприємств столиці та його спільника, викритих на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у розмірі 50 тис. гривень.
 
Керівник комунального підприємства за попередньою змовою із своїм знайомим вимагали від підприємця неправомірну вигоду в розмірі 50 тис. гривень за укладення договору оренди комунального майна, а саме нежитлового приміщення загальною площею 500 кв. м, належного вказаному КП.
 
Посадовця та його спільника затримали після отримання всієї суми неправомірної вигоди.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до Оболонського районного суду міста Києва для розгляду по суті.
 
Обвинуваченим загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Стаття по темі: Як розпізнати шахрайство з нерухомістю: нові махінації в 2019 році

Раніше правоохоронці викрили заступника директора-головного інженера КП УЗН Печерського району на одержанні неправомірної вигоди від приватного підприємця.

Також правоохоронці затримали на одержанні неправомірної вигоди головного спеціаліста відділу містобудування та архітектури Гостомельської селищної ради Київської області.
 
Чиновниця вимагала від приватного підприємця 2 тис. доларів США за отримання дозвільних документів на розміщення 4 торгівельних павільйонів.

Джерело