Реєстрація /

За оплаювальний сезон киянам зробили перерахунок на 1,5 мільярдів гривень

Тариф зменшився.

У цьогорічному сезоні Київтеплоенерго провело перерахунок за тепло і гарячу воду на суму майже 1,5 млрд грн.
Починаючи з грудня, Київтеплоенерго проводило нарахування за тепло і гарячу воду у відповідності з актуальною ціною на газ у розрахунковому періоді. Таке нововведення було затверджено Постановою КМУ № 1082.

«Завдяки газовій «знижці» за весь опалювальний сезон Київтеплоенерго провело перерахунок за тепло і гарячу воду на загальну суму майже 1,5 млрд грн. Це найбільший показник у масштабах всієї країни. Коригування здійснювалися кожного місяця з урахуванням фактичної ціни газу без перегляду затвердженого тарифу. Так, замість базового тарифу – 1654,41 грн/Гкал, у грудні вартість 1 Гкал становила 1290,44 грн, у січні – 1349 грн, у лютому – 1224 грн/Гкал, а в березні рекордні 1125 грн. Загалом за сезон одне домогосподарство заощадило у середньому 1600 грн, залежно від площі квартири та енергоефективності будинку», – розповів Костянтин Лопатін, директор структурного підрозділу «Енергозбут» КП «Київтеплоенерго».

Нагадаємо, вартість природного газу в тарифі Київтеплоенерго на опалення та гарячу воду складає майже 80%.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що у короткостроковій перспективі найбільше відчують наслідки пандемії індустрії туризму, роздрібної торгівлі та розваг.

Джерело