Реєстрація /

За два місяці у Києві прибрали майже сотню сміттєзвалищ

Звалища були стихійними.

Протягом вересня та жовтня інспектори КП «Київблагоустрій» примусили балансоутримувачів територій прибрати 96 стихійних звалищ побутового, великогабаритного та будівельного сміття.

Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства.

«Сміття накопичується щодня. Часто-густо виходить так, що спеціально відведені для збору сміття місця переповнені. Бо якщо, наприклад, сьогодні сміття вивезли, за добу мешканці накидають знов. Балансоутримувачі закріплених ділянок зобов’язані оперативно організовувати вивіз сміття. На жаль, це робиться не всюди. І тому наші інспектори покликані постійно моніторити ситуацію, виявляти захаращені куточки та примушувати балансоутримувачів виконувати свою – так, згоден – не дуже приємну роботу», – зазначив виконувач обов’язків директора КП «Київблагоустрій» Павло Бірюк.

Стаття по темі: Професійні склади в Києві: на ринку дефіцит пропозиції

Нагадаємо, у столиці встановили 2,5 тисяч контейнерів для пластику, скла та паперу. Також під час акції «День без поліетилену» на чотирьох локаціях в столиці близько 200 чоловік займалися збором сміття в водах Дніпра.  Як результат, було зібрано близько 2 тонн сміття.

Джерело