Реєстрація /

За 4 роки у Києві відкрили 44 бювети


Планують відновити роботу всіх бюветів.

До кінця 2019 року кількість працюючих бюветів складатиме 174 одиниці. Зазначимо, що 2025 року підприємством заплановано відновлення усіх непрацюючих бюветних комплексів.

Про це повідомили у КМДА.

Так, у Дніпровському районі Києва на проспекті Генерала Ватутіна, 2-А відкрили новий бюветний комплекс глибиною 275 м Юрського водоносного горизонту. Це модернізований комплекс із сучасними водорозбірними колонками, оснащеними системою підігріву «антилід» та пандусом для маломобільних груп населення. Про це під час відкриття бювету повідомила директорка СВКП «Київводфонд» Світлана Козловська

«Із минулого року наше підприємство будує більш сучасні й модернізовані бювети. Тепер водорозбірні колонки знаходяться в одній колоні та мають 4 крани з кнопками для набору води. Легким натиском пальця на кнопку – вода починає бігти, потім ще один натиск – і вода не тече. Також бювет оснащений пандусом, що забезпечує доступ до води маломобільним групам населення», – сказала Світлана Козловська.

Вона зауважила, основні переваги модернізованих бюветних комплексів – це, перш за все, економія води. 
Загалом на балансі підприємства обліковується 201 бюветний комплекс. За 2015–2019 роки кількість робочих бюветів збільшилась на 44 одиниці (у 2015 працювали 127 бюветів) і зараз становить 171 працюючу одиницю. 

Стаття по темі: Купівля квартири у забудовника: безпечні і не дуже способи інвестування

Раніше повідомлялося, що в Україні планують інвестувати в інфраструктуру не менше 20 мільярдів доларів за 5 років. Також спеціалізоване водогосподарське комунальне підприємство «Київводфонд» відремонтувало 26 столичних бюветних комплексах.

Джерело