Реєстрація /

З початку року на оренді нерухомості держава заробила півмільярда гривень

Кількість договорів збільшилася.

Фонд держмайна перерахував до бюджету країни за неповних 4 місяці 2019 року 528,7 мільйона гривень за оренду державного майна.

Про це повідомив керівник Фонду державного майна Віталій Трубаров. 

«Це хороші показники із суттєвим випередженням планових завдань. Вже виконано 44,07% від встановленого на 2019 рік бюджетного завдання у 1,2 мільярда гривень», – сказав він.
За його словами, державне майно користується попитом, особливо, в промислових регіонах країни. Однак, неприйняття нового закону про оренду гальмує розвиток орендних відносин між державою і бізнесом, величезна частина державного майна продовжує занепадати або незаконно здається в оренду його балансоутримувачами.

«Новий закон – це в першу чергу електронні аукціони, мінімальний час передачі майна в оренду, спрощена процедура укладання договору без додаткових запитів і дозволів, ефективний захист від недобросовісних орендарів, повна заборона оренди юридичним і фізичним особам, пов'язаним з країною-агресором Російською Федерацією, та багато інших необхідних норм для формування цивілізованого, європейського ринку оренди», – додав він.

Стаття по темі: Оренда квартир в Києві: скільки коштує зняти однокімнатне житло в столиці

Раніше повідомлялося, що колишній орендар кінотеатру «Київ» заявляє, що Департамент комунальної власності Київської міськдержадміністрації після закінчення договору оренди кінотеатру допустив ряд порушень при визначенні його подальшої долі. Орендар звернувся до Господарського суду Києва з позовом про визнання дій Департаменту комунальної власності протиправними.

Джерело