Реєстрація /

Які функції кондиціонерів допоможуть зменшити витрати на електроенергію 

Комунальники надали поради.

Серпень традиційно вважається найспекотнішим місяцем. А з підвищенням температури зовні зростає й енергоспоживання в оселі, бо кондиціонер вмикається частіше або на довший час. Як зменшити витрати на домашній комфорт – дізнайтесь з порад від постачальника електроенергії, газу та рішень з енергоефективності YASNO.

Сучасні ощадливі кондиціонери мають розумні еко-функції, які зменшують енергоспоживання та водночас збільшують комфорт. Почніть активніше використовувати одну або декілька з них:

Функція «Turbo» – вмикайте її, коли приміщення сильно нагрілось. Ця функція підвищує продуктивність кондиціонера на 10-20% і дозволяє в декілька разів скоротити час на охолодження, зменшити тривалість роботи приладу і витрачену ним електроенергію.

Функція «Auto» – налаштовує кондиціонер на збереження заданої температури за рахунок зміни режимів, швидкості вентилятора і напрямку повітряного потоку. На це витрачається менше кіловат∙годин, ніж на охолодження приміщення.

Функція «I Feel» – вона корисна, якщо довго перебувати на одному місці: перед телевізором чи за комп’ютером. З нею кондиціонер підтримує температуру саме там, де знаходиться дистанційний пульт з вбудованим датчиком. Тоді прилад замість охолодження всього приміщення зберігає комфорт в конкретній зоні та споживає менше електроенергії.

Функція «Sleep» – знадобиться для комфортного нічного сну. Ця функція встановлює мінімальну швидкість вентилятора для підтримки досягнутої температури в приміщенні і зменшує рівень шуму й енергоспоживання.

На додачу до розумних функцій ви й самі можете сприяти більш ефективній роботі кондиціонеру і зменшенню рахунків за електроенергію:
•         щільно зачиняйте вікна та двері, щоб не охолоджувати вулицю;
•         встановіть жалюзі або заклейте вікна дзеркальною плівкою, щоб приміщення не перегрівалось;
•         робіть вологі прибирання, щоб додатково охолоджувати кімнати і зменшувати час роботи кондиціонеру;
•         регулярно очищуйте кондиціонер і заправляйте його охолоджувачем, щоб він довше працював за встановленими параметрами енергоспоживання.

Стаття по темі: Збереження пам'яток архітектури в Києві: місія наразі неможлива

Раніше повідомлялося, що нову навігацію для дорожньо-транспортної інфраструктури у Києві запровадять найближчим часом.

Джерело