Реєстрація /

Всі висотні будівлі з наступного року почнуть будувати тільки енергоефективними

Змінили норми.

В Україн змінили норми щодо енергоефективності будівель, які діятимуть із наступного року. А саме введено класи енергоефективності будівель від A до G. Це дозволить економити на енергоресурсах до 40%.
ДБН вже опублікований та діятиме з 1 січня 2020 року.

«У нормах щодо проектування висотних будинків містилися застарілі вимоги до їх енергоефективності, а розрахунки здійснювалися не за європейською системою енергозбереження. Через це енерговитрати на утримання таких будинків часто не контролювалося. Тому було повністю переглянуто і оновлено вимоги, щоб всі висотні будівлі в Україні, як і інші споруди, проектувалися енергоефективними за всіма сучасними технологіями як у Європі», – написав голова конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе.

Відтак, згідно нового ДБН, теплотехнічні показники висотних будинків визначаються відповідно до класу енергетичної ефективності не нижче В. При цьому, системи внутрішнього теплопостачання висотних будинків необхідно ділити на зони по висоті будинку. Системи теплопостачання та опалення необхідно передбачати окремими для приміщень, розташованих у межах одного протипожежного відсіку. Для вбудованих приміщень необхідно передбачати окрему систему опалення.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Раніше повідомлялося, що тепер при проектуванні метрополітенів мають обов’язково влаштовуватися автоматизовані системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій. Це необхідно для швидкого виявлення можливих загроз безпеці людей та оперативного реагування для їх уникнення. Прийнято нову ДБН, яка вступає в дію з 1 вересня цього року.

Джерело