Реєстрація /

Власників квартир на Андріївському узвозі змусять прибрати антени та повернути автентичний вигляд балконів


Будуть штрафувати.

Фасади історичних будинків на Андріївському узвозі мають бути впорядковані відповідно до чинного пам’яткоохоронного законодавства.

Про це наголосив директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк.

Департаментом буде підготовлено лист на Муніципальну охорону щодо патрулювання Андріївського узвозу, на Департамент інформаційно-комунікаційних технологій щодо відрегулювання ракурсу камер спостереження на будинках для забезпечення охоплення всієї вулиці. Також буде проведена спільна робота Департаменту охорони культурної спадщини та Подільської РДА, а саме з КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Подільського району м. Києва» і власниками квартир у будинках-пам’ятках щодо приведення фасадів пам’яток у їх належний та автентичний стан. Щодо злісних порушників пам’яткоохоронного законодавства будуть вжиті норми адміністративного та кримінального впливу за пошкодження пам’яток та їх неналежне утримання.

«Що стосується фасадів, то, в ідеалі і згідно із законодавством, ані кондиціонери, ані балкони-шпаківні, ані супутникові антени не повинні псувати історичні фасади. Патрулювання ж Муніципальної охорони і нормальна робота камер стане в боротьбі з графітчиками та просто хуліганами, які псують фасади історичних будинків», – розповів Олександр Никоряк.
Нагадаємо, що Андріївський узвіз є пам’яткою містобудування місцевого та, одночасно, національного значення.

Протяжність вулиці – всього 735 метрів. Всього на узвозі 36 будівель-пам’яток, а також Андріївська церква, Кокорівська альтанка та Замкова гора – три пам’ятки національного значення, і фундаменти на Андріївському, 38 – місцевого значення.

Стаття по темі: Квартири в передмісті Києва: попит зростає, а висока конкуренція стримує зростання цін

Раніше повідомлялося, що клієнти найчастіше купують квартири в новобудовах Києва в двох районах Києва – Дарницькому та Шевченківському.

Джерело