Реєстрація /

Власники приватних сонячних електростанцій у Києві заробили 10 мільйонів гривень за рік

Кількість електростанцій зростає.

За минулий рік власники приватних сонячних станцій у столиці виробили 2,5 млн кВт•год енергії і заробили за «зеленим» тарифом 9,9 млн грн. В цілому з початку 2020 року постачальник електроенергії та газу YASNO придбав у просьюмерів столиці 1,8 млн кВт•год «чистої» енергії.

За минулий рік у столиці стало на 40 просьюмерів більше. Тепер вже 217 домогосподарств виробляють екологічно чисту електроенергію та задовольняють не тільки власні потреби, а й щомісяця продають залишок у мережу та отримають виплати за «зеленим» тарифом, що встановлюється державою. Розрахунки з просьюмерами в Києві здійснює постачальник електроенергії, газу та енергоефективних рішень YASNO.

Найбільше приватних сонячних станцій у Дарницькому районі міста Києва – 49. У Голосіївському районі 35 родин виробляють електроенергію, а в Подільському – 28.

«На щастя, минулий рік не завадив сонцю яскраво світити, а родинам ставати енергонезалежними та заробляти з мінімальними затратами. Постачальник YASNO  допомагає клієнтам економити та пропонує встановлення домашніх сонячних станцій «під ключ». Вже зараз можна подати документи для оформлення договору на продаж за «зеленим тарифом» електронною поштою   або на сайті YASNO. Крім того, завдяки кредитуванню від Ощадбанку просьюмер може майже повністю компенсувати вартість сонячного даху. Погашення кредиту відбуватиметься за рахунок продажу до мережі електроенергії за «зеленим» тарифом», – сказав директор YASNO в Києві Віктор Мельников.  

Читайте також: Комерційна нерухомість в новобудовах Києва: прибуток вище, ніж від житла

Раніше повідомлялося, що депутати Київради затвердили Міську цільову програму зовнішнього освітлення Києва на період 2019-2022 роки. У Дарницькому, Голосіївському, Дніпровському та Солом’янському районах замінюють зовнішнє освітлення цього року. Тут також лінії електромереж потребують замін та оновлення, а зовнішнє освітлення прибудинкових територій за деякими адресами взагалі відсутнє.

Крім того, в Україні прийняли нову ДБН «Природне та штучне освітлення», яка  говорить про те, що у житлових кварталах необхідно враховувати, що прилади зовнішнього освітлення повинні естетично поєднуватися з просторовою структурою та історичною забудовою. Це стосується форми і пропорцій світильників, кронштейнів і опор, висоти установки освітлення.

Джерело