Реєстрація /

Влада столиці повідомила, на що витратить кредит ЄБРР

Мають підписати угоду.

До кінця квітня поточного року Київ планує підготувати та підписати «Угоду про підготовку кредитного фінансування» з Європейським банком реконструкції та розвитку.

Залучені кредитні кошти будуть спрямовані на технічне переоснащення київських ТЕЦ та модернізацію теплових мереж, що покращить інфраструктуру централізованого теплопостачання Києва.

Концепція першочергових інвестиційних проектів була попередньо ухвалена Кредитним Комітетом ЄБРР. Проектом Угоди передбачені умови кредитування на суму до 140 млн. євро на термін до 13 років за ставкою не вище 6% річних за умови надання містом фінансових гарантій. Крім того, Угода передбачає проведення фахівцями ЄБРР аудиту та експертизи діючого обладнання КП «Київтеплоенерго».

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

А отримання першочергових інвестицій можливе вже у найближчі 2-3 роки.

Перша черга інвестиційної програми включає п’ять проектів на загальну суму 140 млн євро. Це, зокрема:

  • комплексна заміна мереж, заміна малоефективних котелень та перепідключення споживачів до інших джерел теплопостачання, модернізація 8-ми великих котелень;
  • модернізація частини обладнання ТЕЦ-6 та впровадження газотурбінної установки;
  • модернізація частини обладнання ТЕЦ-5, встановлення теплоутилізатора на енергоблоці № 1;
  • впровадження програмного комплексу SCADA для можливості автоматизованого управління роботою теплового обладнання та мереж у реальному часі.

Раніше повідомлялося, що у 2019 році в Києві заплановано заміну тепломереж на Троєщині, Оболоні, Харківському масиві та Борщагівці.

Джерело