Реєстрація /

Влада Києва нагадала про відповідальність за несвоєчасне очищення дахів від бурульок


Киян просять бути обережними.

Із різким потеплінням з’явилась небезпека падіння крижаних наростів. Інспектори благоустрою вже моніторять вулиці щодо стану очищення дахів та козирків від бурульок.

Про це повідомив в. о. директора Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко.

«Тротуари мають бути безпечними для пішоходів, тому ми жорстко контролюємо очищення дахів від бурульок. Небезпечні місця мають бути огороджені попереджувальною стрічкою. Це пряма відповідальність балансоутримувачів, які повинні миттєво реагувати, аби не допустити травмування киян. За недотримання правил благоустрою наші інспектори будуть вносити приписи та складати протоколи за адміністративне правопорушення», – нагадав Тимур Ткаченко.

Відповідно до Правил благоустрою м. Києва, очищення дахів та козирків від бурульок проводиться з дотриманням застережних заходів щодо безпеки руху пішоходів, не допускаючи пошкодження покрівель будинків і споруд, зелених насаджень, електромереж, рекламних конструкцій тощо. Небезпечні місця необхідно огороджувати, виставляти вартових.

Нагадаємо, що минулого тижня під час сильних опадів інспектори благоустрою внесли 1062 приписи за несвоєчасне прибирання балансових територій від снігу. Та склали 127 протоколів на керівників тих підприємств, що не виконали вимоги приписів.

Нагадаємо, що київська міська влада наполягає на необхідності внесення змін до Закону України «Про житлово-комунальні послуги». 

Стаття по темі: Нацбанк дав прогноз по ринку нерухомості України: новобудови ризиковані для інвесторів, попит буде відновлюватися 2 роки

У КМДА нагадали, що Закон, що набув чинності ще у грудні 2017 року і впровадив фундаментальні зміни у відносинах споживачів та виконавців послуг, змінив положення в інших законах і підзаконних актах. У деяких випадках ці зміни зашкодили інтересам споживачів і ускладнили роботу виконавців послуг. Тому закон потребує внесення низки змін, аби уникнути правових колізій і усунути норми, що є нежиттєздатними з точки зору практичного втілення.

Джерело