Реєстрація /

Виріс попит на житло, яке пов'язане зі здоров'ям і здоровим способом життя

Карантин вніс корективи.

Карантин дав зростання попиту на об'єкти, які так чи інакше пов'язані зі здоров'ям і здоровим способом життя – вони знаходяться в чистій зоні, невеликої поверховості, будуються з екологічних матеріалів із застосуванням сучасних інженерних систем, в них є можливість самоізолюватись, але при цьому не знижувати рівень свого комфорту.

Про це зазначає Андрій Рижиков, СEO і керуючий партнер девелоперської компанії DC Evolution.

«Не можна сказати, що карантин сильно вплинув на первинку – так на початку локдауна були акційні знижки, як елемент маркетингу і стимулювання знесиленого фінансового потоку, але вже влітку ціни і попит покупців пішли вгору. Якщо ви вивчите звіти різних аналітичних компаній, то побачите, що ціни на нерухомість з початку року зросли – в якихось об'єктах це 5%, в якихось 15%. Цей тренд збережеться і в 2021 році», – зазначає Андрій Рижиков.

Багато проектів, що знаходилися на початковій стадії будівництва чи проектування, були переосмислені під нові реалії і пройшли реконцепцію. 

З 8 по 24 січня в Україні діє посилення карантинних обмежень. Найчастіше в Києві з 1 по 15 січня всі і так працюють в дуже лайтовому режимі, відповідно січень, а потім наскоком і лютий завжди мінорні місяці для всього бізнесу, якщо він не пов'язаний з їжею, святами або відпочинком.

«У цей період забудовники завжди пропонують знижки, щоб хоч якось вирівняти ці місяці в нуль по відношенню до витрат на будівництво. Нинішній локдаун не жорсткий – немає ні комендантської години, ні заборони на пересування, просто частина бізнесу не працює, тому глобально такий формат локдауну прямого впливу на відділи продажів і на нерухомість в цілому не матиме, але буде мати непрямий, тому що буде просадка в товарообігу і відповідно деякі сім'ї, зав'язані на бізнес, який буде закритий, не зможуть незароблені гроші планувати на покупку квартир», – додає Андрій Рижиков.

У будь-якому випадку нерухомість для українців, як і раніше залишається бажаною покупкою і надійної, зрозумілою інвестицією. Тому які б події не відбувалися в соціумі та економіці, ринок житлової нерухомості однозначно буде рости і розвиватися.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що у короткостроковій перспективі найбільше відчують наслідки пандемії індустрії туризму, роздрібної торгівлі та розваг.

Джерело