Реєстрація /

Вартість газу в березні знизиться


Тариф переглянули.

У березні цього року оптова ціна на газ для населення, виробників тепла складе 3,4 грн за кубометр без урахування ПДВ, націнки газсбитов і витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами. А це на 14% менше, ніж місяцем раніше.

«Це дозволяє регіональним збутовим компаніям забезпечити зниження тарифу на 9-13% в порівнянні з лютим», – прокоментував рішення компанії прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

У «Нафтогазі» пояснюють, що «Оператор газотранспортної системи України» (ОГТСУ) провів тендер на закупівлю газу на період поставки березень-грудень 2020 року і торги продемонстрували, що в Україні існує значна конкуренція, яка призводить до зниження оптових цін на купівлю-продаж «блакитного палива».

«Нафтогаз» при розрахунку ціни газу для населення на березень вирішив взяти до уваги нові ринкові обставини, говориться в повідомленні.

Читайте також: Більше половини новобудов в Києві є ризиковими: як перевірити ЖК в столиці

Раніше Мністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель заявив, що у цьому кварталі у платіжках на опалення суми будуть меншими – ціна на газ для споживачів знизиться ще додатково в лютому. Це стало можливим завдяки підписанню договору про транспортування газу та стабілізації ситуації на українському та європейському ринках.

Також Президент Володимир Зеленський звернувся до Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг  з проханням розглянути можливість зниження вартості оплати за розподіл газу. Про це йдеться в його відповіді на петицію на сайті глави держави.

Джерело