Реєстрація /

В Україні відновили роботу 70% ресторанів і кафе

Виручка поки далека від докарантінної.

В Україні почали відновлювати роботу кафе та ресторани. Найважчим місяцем для рестораторів став квітень: виручка українських закладів громадського харчування за вказаний місяць склала всього 26% від лютневої. У травні цифри знизилися до 50% від докризових.

Про це свідчать результати дослідження компанії по автоматизації кафе, ресторанів і магазинів Poster.

Дослідження базується на неперсоналізованих даних про продажі 4000 закладів громадського харчування України і взятих за період з лютого по травень 2020 року.

Вважається, що заклад не зупинив роботу на карантині, якщо були продажі протягом хоча б половини днів карантину.

У другій половині травня влада почала поступове послаблення карантину, а ресторанам дозволили відкрити літні майданчики. Через тиждень, кількість закладів підскочила відразу на 18% (у квітні зростання не перевищувало 2-3%).

Таким чином, на 31 травня в Україні відновили діяльність 70% закладів громадського харчування. Середня виручка після відкриття літніх майданчиків склала 50% від докризового. Для порівняння, на початку квітня ця цифра становила 33% і 22% відповідно.

За чотири тижні квітня-травня просадка з обороту у невеликих ресторанів середнього і невисокого сегмента склала в середньому 58%, у барів – 53% в порівнянні з чотирма тижнями до карантину.

Бургерні і кафе втратили 45% і 43% відповідно.

Кав'ярні за цей період в середньому втратили 12% від докарантінних продажів. Найменше просіли заклади, які і до карантину працювали тільки на доставку, – всього на 4%.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що загальнонаціональний карантин ризикують не пережити близько сотні столичних кафе і ресторанів.

Джерело