Реєстрація /

В Україні лише 20% громадських будівель з пандусами

Змінюють ДБН.

Обласні державні адміністрації в Україні провели моніторинг будівель на предмет їх безбар’єрності.

Про це повідомив Міністр Міністерства розвитку громад та територій, Олексій Чернишов зазначив. 

«Міністерство отримало звіти від усіх ОДА і наразі триває їх аналіз. За результатами, з близько 35 тисяч громадських будівель безбар’єрними є лише 20%, а частково безбар’єрними – близько 40%. Це наша реальність, яку потрібно виправляти», – повідомив Олексій Чернишов.

Відтак Мінрегіоном вже опрацьовано інформацію від 900 територіальних громад. Після підведення остаточних підсумків буде сформовано рейтинг областей та оприлюднено на вебсайті міністерства.

Також очільник Мінрегіону зазначив, що у міністерстві триває робота з оновлення нормативної бази у сфері будівництва. Зокрема, вже розроблено та направлено на погодження до зацікавлених органів проєкт другої редакції змін до ДБН «Інклюзивність будівель і споруд. Основні положення». Цей документ є основоположним для вимог до будівництва всіх типів об’єктів без виключення. Затвердити ці зміни планується до кінця 2021 року.

Крім того, триває процес щодо внесення змін до ДБН стосовно будівництва та реконструкції закладів освіти, дошкільної освіти та в сфері благоустрою територій.

Читайте також: Житло як інвестиція: 25% квартир в Києві купують для здачі в оренду

Раніше повідомлялося, що Єдиний реєстр дозвільних документів на будівництво відтепер у формі відкритих даних.

Джерело