Реєстрація /

В Україні хочуть спростити процедуру отримання дозволів на будівництво доріг

Так швидше будуватимуть.

Верховна Рада прийняла за основу законопроект №2680, який передбачає спрощену процедуру початку проведення капітального ремонту та реконструкції автомобільних доріг з середніми (СС2) або значними (СС3) класами наслідків або підлягають оцінці впливу на навколишнє середовище.

Новий порядок ліквідує необхідність отримання дозволів на відповідні будівельні роботи, даючи можливість компаніям лише повідомляти держоргани про початок будівництва.

Згідно з нинішнім законодавством, проведення зазначених категорій будівельних робіт необхідно узгоджувати в держорганах архітектурно-будівельного контролю. Після реєстрації заяви дозвіл повинний бути виданий протягом 10 робочих днів. Виняток даної норми створить сприятливі умови для поліпшення стану автодоріг в Україні, сказано в пояснювальній записці до законопроекту.

Крім того, законопроект пропонує скасувати передбачену законом необхідність узгодження з головним архітектором містобудівного та архітектурного проектного рішення об'єктів, розташованих в історичній частині міста, історичних ареалах, на магістралях та площах загальноміського значення.

Читайте також: Комерційна нерухомість в новобудовах Києва: прибуток вище, ніж від житла

Раніше повідомлялося, що першу чергу транспортного обходу – Великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва (ВКАД) – планує будувати китайська компанія poli Changda Engineering Co. Ltd, з якою «Укравтодор» в останній день жовтня підписав меморандум про співробітництво в рамках реалізації першої черги будівництва дороги.

Джерело