Реєстрація /

В Києві зросли борги із заробітної плати будівельникам

Борги збільшилися майже у всіх районах міста.

Борг із заробітної плати у січні–травні 2021 року у Києві у сфері будівництва збільшився – на 41935,0 тис.грн.

Про це повідомляє Головне управління статистики Києва.

У районному розрізі збільшення суми заборгованості відбулося майже в усіх районах міста, а найсуттєвіше – у Печерському, Святошинському та Подільському районах.

Кількість працівників, які вчасно не отримали заробітну плату  на 1 червня 2021 року, становила 14,7 тис. осіб. Кожному із зазначених працівників не було виплачено в середньому 31519 грн, що у 1,6 раза більше середньої заробітної плати за травень 2021 року. Сума заборгованості з виплати заробітної плати упродовж січня–травня 2021 року збільшилась у 1,5 рази.

Будівельники продовжують входити у число професій, у яких найнижчий рівень заробітної плати.

Стаття по темі: Наскільки подорожчав ремонт квартири в Києві: порівнюємо ціни 2020 і 2018 року

Нагадаємо, що У Києві є можливість перевести житлове приміщення у нежитлове для ведення бізнесу двома способами – за спрощеним порядком, ухваленим Київською міською радою, або через отримання містобудівних умов та обмежень. Законодавства забороняє більше 10 видів бізнесу, які можна відкрити у житловій будівлі.

Раніше повідомлялося, що у січні–березні 2020року в Києві прийнято в експлуатацію 88,2 тис. кв. м загальної площі житлових будівель. Загальна площа прийнятого в експлуатацію житла в січні–березні порівняно з відповідним періодом попереднього року зменшилась на 49,4%.

Джерело