Реєстрація /

В Києві на 5 років засудили чоловіка, який надав свій паспорт для незаконного оформлення квартири

Суд виніс вирок фіктивному власнику квартири, яку шахраї незаконно продали за підробленим рішенням суду

В Києві рішенням Апеляційного суду було встановлено покарання у 5 років позбавлення волі для чоловіка, який став фіктивним власником нерухомості, привласненої шахраями з допомогою підроблених документів. Фіктивному власник житла крім позбавлення волі присуджено конфіскацію майна.

«Судовий репортер» повідомляє, що обвинувачений два роки тому погодився надати свій паспорт на ідентифікаційний код невідомим особам. За використання документів чоловік отримав лише 1 тисячу гривен. Його паспорт та ІНН були використані для підробки судового рішення про визнання права власності на квартиру. 

Більш того, було доведено, що фіктивний власник брав участь у зустрічі та переговорах з покупцями незаконно отриманої квартири. У підсумку, у вересні 2017 року за неї було заплачено 25 тисяч доларів. Гроші від незаконної оборудки отримали організатори шахрайської схеми, які поки що не постали перед судом.

Стаття по темі: Фальшиві документи на нерухомість: як зрозуміти, що з документами не все чисто

Зазначається, що суд першої інстанції визначив м’яке покарання для підставного власника – випробувальний термін та подальше звільнення від кримінальної відповідальності. Після оскарження вироку в Київському апеляційному суді покарання було змінено на більш жортске – 5 років позбавлення волі та конфіскація майна. Суд врахував, що обвинувачений не сприяв  пошукам організаторів махінацій та не намагався відшкодувати завдані збитки покупцям житла.

Нагадаємо, що Київська місцева прокуратура № 5 звернулся до Оболонського районного суду в зв’язку незаконим заволодінням двох квартир.  Виявилося, що шахраї зареєстрували юридичну особу, в статутний капітал якої на підставі підроблених документів внесли комунальне майно – квартиру загальною площею 45 кв. м/

Джерело