Реєстрація /

В березні кияни заощадили на опаленні 32% 

Ще 29% заощадили на гарячій воді.

В середньому одна столична квартира, залежно від площі, сплатила за тепло приблизно на 500 грн менше у березні. Це найбільший перерахунок за опалювальний сезон 2019-2020 в Києві. Загалом у березні перерахунок за спожиті послуги становить понад 448 млн грн. Точна сума перерахунку зазначена окремим рядком в платіжках за березень, які кияни отримають у квітні.

Про це повідомили у КП «Київтеплоенерго».

«У березні в будинках з лічильниками вартість 1 Гкал теплової енергії становить 1125 грн — замість встановленої тарифом вартості 1654,41 грн/Гкал. Для будинків без лічильників вартість опалення 1кв. м складає 16,60 грн/кв. м (з урахуванням температурного коефіцієнту та газової «знижки») при нормативному тарифі 38,5 грн/кв. м. Вартість 1 кв. м гарячої води також зменшилась приблизно на 27 грн. Загалом одне господарство зекономило у середньому 500 грн за березень та 1600 грн за опалювальний сезон», – зазначив Костянтин Лопатін, директор структурного підрозділу «Енергозбут» КП «Київтеплоенерго».

Перерахунок вартості послуг став можливим після появи в правовому полі механізму, який дозволяє теплопостачальним компаніям враховувати актуальну ціну газу при нарахуванні за послуги. 

Нагадаємо, вартість природного газу в тарифі на опалення та гарячу воду складає майже 80%. 

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що у короткостроковій перспективі найбільше відчують наслідки пандемії індустрії туризму, роздрібної торгівлі та розваг.

Джерело