Реєстрація /

Уряд визначився, як надаватиме житло переселенцям

Житло буде соціальне.

Уряд прийняв постанову «Про внесення змін до порядків, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 23 липня 2008 року № 682», яка розроблена Міністерством розвитку громад та територій України на виконання Стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

«Кількість громадян України, які вимушені були змінити місце проживання внаслідок тимчасової окупації східних областей, Автономної Республіки Крим та міста Севастополь сягає близько 1,5 млн осіб. Прийнята постанова має полегшити процедуру взяття на соціальний квартирний облік внутрішньо переміщених осіб та надання їм житла», – зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.   

Постановою Кабміну встановлено процедуру взяття на соціальний квартирний облік ВПО та надання їм житлових приміщень з житлового фонду соціального призначення. Також визначено перелік документів, які необхідно для цього подати.

Крім того, встановлено особливості для внутрішньо переміщених осіб щодо порядку врахування вартості майна, що перебуває у власності громадян, та проведення щорічного моніторингу доходів громадян, які перебувають на соціальному квартирному обліку.

Стаття по темі: Нацбанк дав прогноз по ринку нерухомості України: новобудови ризиковані для інвесторів, попит буде відновлюватися 2 роки

Раніше повідомлялося, що після зняття карантинних обмежень попит на квартири в новобудовах почав відновлюватися.

Джерело

Теґи