Реєстрація /

«Укрпошта» продасть будівлю Головпоштамта на Хрещатику за 1 мільярд гривень

Голова держпідприємства озвучив плани щодо реалізації нерухомості у центрі Києва

Державне підприємство «Укрпошта» буде продавати великі об’єкти у центральній частині Києва через нестачу коштів на їх утримання та через незручне розташування.

Про це заявив генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський, який розповів плани щодо головного офісу на Хрещатику, де працює більше тисячі осіб. За його словами, у власності підприємства може залишитися лише операційна зала поштамту в якості визитівки «Укрпошти». Головний поштамт країни вже оцінено в 1 млрд гривень и він буде виставлений на продаж у 2021-2022 роках.

«Хрещатик, Майдан  – місця, де відбуваються демонстрації, історичні події. Тоді блокується виробничий процес. Йому не місце в центрі Києва. Краще нехай це буде якийсь готель. А от «Укрпошта» може сміливо працювати не в центрі. Щоб привести головний офіс до ладу – треба 75 мільйонів. Ми його тримаємо, але це величезні кошти, які, я вважаю, краще направити на нові авто, нові відділення та IT-системи», – пояснив Смілянський в ефірі «24 каналу».

Зараз «Укрпошта» заробляє на оренді нерухомого майна близько 60 млн грн на рік. Приміщення Головпоштамту орендують зокрема інтернет-магазин та мобільний оператор.

Також Смелянський вважає необхідним перенести головний сортувальний центр «Укрпошти» (площа 15 тис кв. м), який розташований близько Київського залізничного вокзалу та який займає 3 гектари землі.

Стаття по темі: Ринок нерухомості Києва після карантину: активізація попиту і зростання продажів

«Наш головний сортувальний центр, через який проходить 60% пошти країни, розташований біля залізничного вокзалу. 15 тисяч квадратних метрів, 3 гектари землі. Навіщо, аби в центр Києва з'їжджалися авто з усієї країни? А ми собі побудуємо сучасний новий сортувальний центр за межами міста, зменшимо трафік в Києві і зможемо таким чином профінансувати наше майбутнє», – вважає Смілянський.

Нагадаємо, що у квітні цього року Міністерство інфраструктури підтримало ініціативу «Укрпошти» продати 30 об’єктів нерухомості ціною близько 90 млн грн.

Тендер на оренду 1500 кв.м. у Головпоштамті було проведено ще у 2018 році. Початкова ціна на аукціоні складала 760 тис грн/міс.

Джерело