Реєстрація /

«Укрбуд» встановить систему «Розумний будинок» в 20 тисячах київських квартир*

У 19-ти житлових комплексах, які будуть збудовані корпорацією «Укрбуд» в Києві з 2018 по 2020 рік, встановлять першу вітчизняну систему розумного дому CLAP. Про це будівельники домовилися з українським стартапом Clever Apartment, який розробив технологічну новинку. Першими систему розумного дому отримають власники квартир в житловому комплексі  «SpasSky», який планується ввести в експлуатацію навесні 2018 року. Загалом ж CLAP встановлять у 20 тисячах квартир від «Укрбуду». При чому жодних додаткових витрат з боку клієнтів  це не потребує – житло передаватиметься покупцям вже з встановленою системою.

CLAP – це перша повноцінна система розумного дому, повністю створена в Україні. Вона складається з майже непомітних датчиків та регуляторів, розташованих в кожній кімнаті, єдиного координаційного центру та панелі керування, об’єднаної з відеодомофоном. Керувати системою користувач зможе за допомогою простого та інтуїтивного додатку, доступного на смартфонах та планшетах під керуванням iOS чи Android, або через браузер персонального комп’ютера.

«Партнерство з розробниками системи CLAP – це наш шанс довести, що ми прагнемо не просто будувати, а створювати в наших будинках справжній домашній комфорт. Це важливий крок на шляху до справжніх інновацій, який ми обрали. Але цей крок не єдиний. У формуванні комфорту ми сповідуємо системний підхід, тісно зв’язуючи всі системи як всередині, так і зовні будинку. Наша мета - це створення нового стандарту життя в Україні», – розповідає Олег Майборода, генеральний директор компанії «Укрбуд Девелопмент».

CLAP включає в себе регулятори для контролю температури, а також датчики, які допомагають запобігти пожежі, потопу, реагують на рух, відмикання дверей чи вікон, високу концентрацію вуглекислого газу в повітрі. Більшість цих приладів – бездротові. Система захищена від глушіння та має три резервні канали зв’язку. Датчики працюють на батарейках, які потребують заміни лише раз на 5 років.

У разі спрацювання сигналізації CLAP повідомить про це не лише господарю, а й на пульт охорони в будинку. Крім того, власник квартири у будь-який момент зможе через Інтернет побачити на своєму пристрої зображення з домофону або камер спостереження та поспілкуватися з тим, хто дзвонить у двері.

Налаштувати комфортну температуру в кожній кімнаті взимку, додати прохолоди у спекотний день – все це можна зробити в будь-який час і будь-якому місці, якщо є доступ до Інтернету. Також система інтегрована в консьєрж-сервіс будинку. За необхідності одним рухом можна викликати майстра, замовити таксі або доставку їжі.

Окрім забезпечення безпеки та комфорту система CLAP допомагає зекономити на комунальних послугах. Вона автоматично фіксує та наглядно аналізує показники з усіх лічильників і може автоматично оплачувати рахунки, заощаджуючи час, прогнозувати витрати та встановлювати місячні ліміти, корегувати споживання ресурсів в залежності від часу доби, завжди обираючи найбільш економічне енергоджерело. Проведені розробниками тести довели, що місячна економія при використанні CLAP може складати до 40%.

Система дозволяє налаштовувати різний рівень доступу для кожного с членів родини, обмеживши його для дитини або літньої людини. Також є змога задавати сценарії для різних ситуацій – наприклад, автоматично знижувати температуру, перекривати газ і воду, коли нікого немає вдома.

Детальніше про можливості та переваги CLAP можна дізнатися з презентації на сайті розробника.

*PR-матеріал компанії

Теґи