Реєстрація /

«Укрбуд» розпочав будівництво сховища відпрацьованого ядерного палива*

Після завершення одного масштабного проекту на ЧАЕС, «Укрбуд» приступає до нового важливого ​​завдання – будівництва у Зоні відчуження Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП).

Роботи, які офіційно стартували минулого тижня, дозволять забезпечити повну енергетичну незалежність країни. Після введення в експлуатацію новий об'єкт використовуватиметься для зберігання відпрацьованого палива з Рівненської, Хмельницької та Південноукраїнської АЕС, яке раніше відправляли в Росію. Генеральним підрядником будівництва ЦСВЯП на підставі конкурсного відбору було обрано компанію «Укрбудмонтаж», що входить до складу «Укрбуду».

Тим часом, тривають роботи і з будівництва нової залізничної лінії, яка з'єднає будівельний майданчик Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива та існуючу лінію Вільча-Янів залізниці Овруч-Чернігів. Фахівці компанії «Укренергомонтаж» побудують залізничну колію довжиною близько шести кілометрів і з'єднають її з існуючою магістраллю в районі покинутої станції Шепеличі. Після завершення проекту нова залізнична гілка зможе використовуватися для перевезення до ЦСВЯП відпрацьованого ядерного палива з українських станцій. Втім, для повноцінного залізничного сполучення зі сховищем потрібно буде також реконструювати існуючу лінію Вільча-Янів, яка зараз не експлуатується.

«Цей рік вже став переломним – вперше за багато років Чорнобильську станцію можна назвати по-справжньому безпечною. Тепер настав час рухатися далі, до повної енергетичної безпеки та самостійності країни. Після будівництва Центрального сховища і залізничної колії, що веде до нього, Україна як ніколи наблизиться до цієї мети», – зазначив Микола Єманов, генеральний директор компанії «Укрбудмонтаж».

*PR-матеріал компанії

Теґи