Реєстрація /

Україна зможе залучити додатково 20 мільярдів гривень на ремонт доріг

Хочуть відремонтувати 5 тис. км доріг.

Для відновлення доріг Укравтодор залучить додатково 20 млрд гривень.   Верховна Рада Україна підтримала законопроекти 2660 та 2661 для збільшення фінансування будівництва автомобільних доріг.  

Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

«Залучення додаткового  фінансування  дозволить відновити 5000 км доріг у 2020 році. Цей рік має стати роком рекордного відновлення та будівництва доріг, мостів та інших об’єктів інфраструктури», – заявив Владислав Криклій.

Читайте також: Комерційна нерухомість в новобудовах Києва: прибуток вище, ніж від житла

Раніше повідомлялося, що першу чергу транспортного обходу – Великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва (ВКАД) – планує будувати китайська компанія poli Changda Engineering Co. Ltd, з якою «Укравтодор» в останній день жовтня підписав меморандум про співробітництво в рамках реалізації першої черги будівництва дороги.

Також Кабінет міністрів затвердив Дорожню стратегію на 2020 рік. Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Точкові ремонти відійдуть в минуле, а замість них буде комплексне якісне дорожнє будівництво.

На цей рік в Дорожньому фонді закладено понад 66 млрд грн на ремонти, будівництво і реконструкцію доріг. З них на дороги 31,5 млрд грн – це бюджетні кошти. Плюс 20,5 млрд грн – гроші міжнародних організацій.

Джерело