Реєстрація /

У Святошинському районі забудовник знесе «зайві» поверхи на новобудові

Суд призначив рішення.

Завдяки наполегливій позиції Київської міської прокуратури постановою Шостого апеляційного адміністративного суду залишено без змін рішення суду першої інстанції, відповідно до якого забудовника зобов’язано зменшити поверховість зведених будівель.

Так, у червні 2020 року за позовом прокуратури міста Києва окружний адміністративний суд міста Києва зобов’язав забудовника за власний рахунок провести перебудову об’єктів нерухомого майна по вул. Стеценко, 30 в Києві, збудованих із перевищенням встановленої поверховості.
 
Попри те, що вказана ділянка відноситься до земель садибної забудови і має обмеження в поверховості забудови до 4 поверхів, забудовник збудував 5-ти та 8-ми поверхові будівлі.
 
Не погоджуючись із рішенням адміністративного суду, забудовник подав апеляцію, яку Шостим апеляційним адміністративним судом відхилено, а рішення суду першої інстанції залишено без змін.

Стаття по темі: Найпопулярніші квартири в новобудовах: які вони і хто їх купує

Раніше повідомлялося, що для добудови та введення в експлуатацію інших об'єктів «Укрбуду» необхідна згода Кабінету міністрів на підписання договорів про передачу землі Міністерства оборони України. Це одна з 3 ключових проблем, які гальмують зведення довгобудів.

Джерело