Реєстрація /

У Святошинському районі відремонтували відділення екстреної медичної допомоги (відео)


Приміщення стало сучасним.

У Святошинському районі відремонтували відділення екстреної медичної допомоги № 8. 

«Це одне з 22 відділень столичної швидкої, що обслуговує майже 180 тисяч мешканців Святошинського району. Капітальний ремонт у приміщенні не здійснювали понад 40 років. І воно було у вкрай «сумному» стані. Цього року ми оновили відділення, зробили його гарним і сучасним. Зручним для наших медиків і для їх роботи, і для відпочинку», – сказав Віталій Кличко.

Він повідомив, що на це з бюджету столиці виділили 30 млн грн. Також для відділення закупили медикаментів та виробів медичного призначення, засобів індивідуального захисту, антисептиків на понад 1 млн грн.

«Це, до речі, єдина станція швидкої, де облаштували навіть невеличкий фітнес-зал», – підкреслив мер столиці.

Він зауважив, що тільки на виклики до пацієнтів із підтвердженим захворюванням на коронавірус щодоби виїжджають 10 бригад швидкої допомоги. І ще 5 бригад – їздять на виклики до таких хворих вдень.
Із початку пандемії ці бригади здійснили понад 14 тисяч виїздів до хворих із діагнозом та з підозрою на СOVID-19. І госпіталізували майже 12 тисяч таких пацієнтів.

Загалом же екстрену медичну допомогу киянам та гостям міста надають в середньому 168 бригад медиків, що працюють вдень. Та 136 бригад – вночі. Щодоби вони здійснюють до 2 тисяч виїздів. Щорічно в середньому понад 600 тисяч.
 

Читайте також: Ціни на нерухомість в Україні після карантину: що змінилося і чи варто купувати зараз

Раніше повідомлялося, що Київський міський пологовий будинок № 3 капітально відремонтували. Він працює у столиці з 1981 року і надає цілодобову акушерсько-гінекологічну допомогу населенню Святошинського, Солом’янського та Шевченківського районів.

Джерело