Реєстрація /

У столиці збільшились інвестиції у будівництво соціальних та інфраструктурних об’єктів

Обсяг капітальних інвестицій виріс.

У 1 півріччі 2017 року Київ освоїв майже 47 млрд. грн. капітальних інвестицій, що на 24% більше за відповідний період попереднього року

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

«Основним джерелом – від 70% до 80% – капітальних інвестицій у Києві поки що, на жаль, є власні кошти підприємств та організацій», – зауважив Пліс.

Так, реалізується будівництво сучасного медичного центру на вул. Зоологічній, 3 площею понад 25 тис. кв. м та вартістю близько 1 млрд. грн..

Окрім того, завершено проектування реконструкції коштом приватного інвестора Київського міського пологового будинку № 5 під перинатальний центр із будівництвом іншого приватного медичного закладу на просп. Лобановського, 2.

Також залучено інвестора та укладено договір на будівництво спортивного багатофункціонального комплексу на просп. Степана Бандери в Деснянському районі. Спільно з приватними інвесторами впроваджені такі проекти, як облаштування Міського та районних центрів надання адміністративних послуг програмно-технічним комплексом самообслуговування; встановлено станції доочистки питної води для забезпечення безкоштовною якісною питною водою закладів освіти Оболонського району. 

Крім цього встановлені туристичні інформаційні центри та реалізуються проекти спортивно-рекреаційної інфраструктури: мотузковий парку у парку «Партизанська слава»; спортивна база для пляжного футболу та інших видів спорту на території пляжу «Венеція»; сучасна зона відпочинку з пляжного баскетболу.

Раніше повідомлялося, що сектор офісної нерухомості Києва стане одним з ключових для інвесторів в 2018 році.

Джерело