Реєстрація /

У столиці з’явилися сквери імені Кузьми Скрябіна та Бориса Нємцова

Київрада назвала сквери іменами співака й російського опозиційного політика.

Депутати Київради прийняли рішення про найменування скверу на вулиці Василя Порика, 7-9 на масиві Виноградар іменем співака Кузьми Скрябіна.

Така назва скверу, який наразі безіменний, була запропонована мешканцями масиву Виноградар, які проживають у межах пішохідної доступності, і зібрали на її підтримку понад 2 тисячі підписів.

«Ми з виноградарцями очікували цього фінального рішення майже рік, відколи ініціатива офіційно була подана в комісію найменувань. У нас є безпосередня географічна прив’язка: Кузьма Скрябін мешкав на масиві Виноградар, неподалік від скверу, а його родина і зараз проживає тут. Фактично мешканці знали його не просто, як популярну зірку, а як сусіда», – розповів депутат Київради Олексій Окопний.

Наразі у сквері завершується останній етап капітального ремонту – влаштування поливу, зовнішнього освітлення та пішохідних доріжок довкола.

Читайте також: Аналіз цін на вторинному ринку житлової нерухомості Києва: серпень 2018 р.

Депутати також підтримали рішення щодо найменування скверу на розі вулиць Сурикова та Повітрофлотського проспекту іменем російського опозиційного політика Бориса Нємцова.

Джерело