Реєстрація /

У столиці з початку року демонтували декілька сотен тимчасових споруд

Також прибирають пересувну торгівлю.

З початку цього року на території Києва демонтовано 250 незаконно встановлених тимчасових споруд та 40 засобів пересувної торгівлі. 

Про це заявив керівник Департаменту міського благоустрою Тарас Панчій.

«Протягом травня за дорученнями Департаменту міського благоустрою вже демонтовано 44 незаконно встановлені тимчасові споруди для провадження підприємницької діяльності, з яких 19 у підземних переходах. А також 10 засобів дрібнороздрібної торгівлі. Основними підставами демонтажу є самовільне зайняття території міста, несплата податків, споживання енергетичних ресурсів за рахунок киян, перешкода пішохідному потоку та інші порушення Правил благоустрою», – повідомив Тарас Панчій.

Наразі для розміщення тимчасової споруди та здійснення у ній підприємницької діяльності необхідно оформити договір оренди земельної ділянки із відповідним цільовим призначенням і оформленим паспортом прив’язки. Також у цей перехідний період достатньо мати інформаційний талон і договір про сплату пайової участі. Усім демонтажам незаконних тимчасових споруд передує вручення припису для надання дозвільної документації. У разі відсутності пакету дозвільних документів, така тимчасова споруда ідентифікується як незаконно встановлена та її власникові пропонується своїми силами провести демонтаж. У разі невиконання приписів, відповідна комісія приймає рішення про демонтаж.

Раніше повідомлялося, що з вулиці Старонаводницької в Києві демонтували 34 рекламні конструкції з 52-х, які перебували там. На вулиці залишили 18 рекламних конструкцій з прокруткою зображень.

Джерело