Реєстрація /

У столиці мають демонтувати більше сотні літніх майданчиків ресторанів

Видані доручення.

З початку літа Департаментом міського благоустрою видано 25 доручень на демонтаж 137 літніх майданчиків при закладах харчування, що були розміщені на території Києва у незаконний спосіб. На сьогодні вже демонтовано 58 таких об’єктів.

Про це заявив керівник Департаменту міського благоустрою Тарас Панчій.

«Правилами благоустрою передбачено, що мінімальний прохід для пішоходів на тротуарі має складати не менше 50% від ширини тротуару. Тобто, якщо ширина тротуару складає 6 метрів, то зона для пішоходів має бути 3 метри, але не менше 1,8 м. Крім того, аби не створювали незручності для пішоходів, літні майданчики не мають потрапляти у зони перехресть та розташовуватись біля виходів з метро», – зауважив Панчій.

В електронній базі КП «Київблагоустрій» обліковується 987 літніх майданчиків, з яких 324 розміщені на столичних вулицях згідно із Правилами благоустрою, мають пакет дозвільної документації та сплачують внески до міського бюджету.

Раніше повідомлялося, що з вулиці Старонаводницької в Києві демонтували 34 рекламні конструкції з 52-х, які перебували там. На вулиці залишили 18 рекламних конструкцій з прокруткою зображень.

Джерело