Реєстрація /

У школах Києва відремонтують паркани

Проведуть капітальні ремонти.

На виконання програми «Проведення капітальних ремонтів огорож в загальних закладах середньої освіти» райдержадміністрації в Києві передбачили бюджет в 24,4 мільйона гривень.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Київської міськдержадміністрації.

«Ця сума є відносно невеликою, в порівнянні із коштами, передбаченими на інші програми. Однак питання поновлення огороджень в школах столиці є для нас одним з важливих. Мета міської влади – створити для дітей безпечний простір для навчання, де є своя територія, і вона повинна охоронятися від сторонніх людей. Більш того, є і естетична сторона питання, адже школа починається з воріт, огорожі, і вони повинні бути красивими, а не відлякувати дітей», – заявив заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський.

Відзначається, що найбільше коштів за програмою передбачив Солом'янський район – 10,6 млн гривень.

Читайте також: Купити землю під будинок в Києві і області: продавці готові знижувати ціну

Раніше повідомлялося, що Міністр освіти і науки Ганна Новосад пообіцяла за рік побудувати 100 дитсадків та шкіл. Також на реалізацію програми «Оновлення харчоблоків» у районних бюджетах передбачено 240 мільйонів гривень. Найбільша частина спрямована на закупку обладнання та меблів. Окрім цього, місто очікує на субвенцію з держбюджету, що також розрахована на придбання техніки для їдалень та харчоблоків. 

Джерело