Реєстрація /

У серпні різко зросла продаж малометражних квартир в Києві

Фахівці з столичної нерухомості відзначають різке зростання угод

У серпні 2019 року різко виріс обсяг інвестицій в нерухомість Києва, відзначають найбільші гравці ринку. За місяць зростання угод склало 31,2% в порівнянні з липнем.

Найбільшим попитом у покупців квартир в Києві користувалося малометражне житло. Недорогі квартири ціною до 50 тисяч доларів зайняли майже третину вкладень в нерухомість Києва. Найчастіше нові власники бюджетного житла в столиці купували одно- та двокімнатні квартири в Дарницькому, Солом'янському та Дніпровському району.

Таку тенденцію зазначила Генеральний директор АН «Благовіст» Олена Бібєрова: «Серпень був дуже активним на ринку нерухомості Києва. Швидко продавалися недорогі однокімнатні квартири. Багато купували невеликих за площею квартир (40-50 кв. м) для студентів, які з'їжджаються до столиці в зв'язку з наближенням нового навчального року. Також був попит на будинки, незважаючи на завершення сезону. Ми очікуємо ще більш активний вересень, оскільки на сьогоднішній день заявок на підбір нерухомості багато», – прогнозує вона.

Стаття по темі: Квартири в передмісті Києва: попит зростає, а висока конкуренція стримує зростання цін

За інформацією агентства нерухомості, в Києві реально придбати квартиру від 21 тисячі доларів – стільки коштувала 1-кімнатна в 30 кв. метрів на вулиці Радченка в Солом'янському районі столиці. У передмісті Києва – Вишневому – «одиничка» площею в 71 квадратний метр продана за 28 тисяч доларів.

Раніше повідомлялося, що клієнти найчастіше купують квартири в новобудовах Києва в двох районах Києва – Дарницькому та Шевченківському.

Джерело