Реєстрація /

У п'ятницю киян закликають обійтися без особистого автомобіля

Київ приєднався до ініціативи 5 тис. європейських міст.

22 вересня киянам пропонують відмовитися від використання приватного авто на користь громадського транспорту, велосипеда або ходьби пішки.

Дата вибрана не випадково – саме в цей день весь світ відзначає Car Free Day. Його святкують в рамках Європейського тижня мобільності в більш ніж 5 тис. міст Європи, щоб показати, що використання приватних автомобілів потрібно зменшувати, а громадського транспорту і велосипедів – збільшувати.

У 2017 році Київ приєднується до Європейського тижня мобільності сьомий раз, але вже дев'ять років кияни відзначають «День без авто», який в цьому році збігається з осіннім днем ​​«На велосипеді на роботу».

«Відмовтеся сьогодні від їзди на автомобілі – зробіть свій внесок в охорону здоров'я, збереження екології та економії коштів!» – закликають організатори. Вони повідомляють, що «День без авто» – це привід утриматися від використання автомобіля хоча б на один день.

22 вересня о 07:00 колони велосипедистів стартують з різних районів столиці в бік центру. Вже о 08:00 розпочнеться програма на Майдані Незалежності. Після спільної фотосесії (8:30) учасники розіграють призи в конкурсі на краще ділове фото. Після цього велика частина учасників поїде на роботу, а решта будуть пити каву, спілкуватися і слухати музику.

Джерело