Реєстрація /

У орендарів, які використовують землю в Києві не за призначенням, заберуть ділянки

Зараз перевіряють договори.

З орендарями, які використовують земельні ділянки не за цільовим призначенням та не розраховуються з містом повністю, договори оренди можуть бути розірвані.

Про це повідомив депутат Київської міської ради, секретар постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Юрій Федоренко, відповідаючи на запитання від мешканців.

За словами депутата, наразі триває перевірка адрес можливих правопорушників, які нехтують умовами договорів оренди та не виконують усіх умов співпраці.

«Орендарі мають використовувати земельні ділянки згідно з містобудівною документацією. Всі правопорушники мають негайно привести договори до відповідності фактичного використання, або ж з ними буде їх розірвано. Доброчесні представники бізнесу, які свідомо ставиться до співпраці з містом, ще мають час врегулювати стан документації. Надалі до всіх правопорушників запроваджуватимуться дії реагування», – зазначив Юрій Федоренко.

Депутат додав, що через невідповідне використання земельних ділянок щорічно бюджет міста недоотримує майже 5 млрд грн надходжень.

Читайте також: Офіс в квартирі: які ціни та попит у Києві

Раніше власників історичних будівель оштрафували майже на 7 мільярдів гривень.

Джерело

Теґи